Blog|03 OCT 2023

Cum afli mărimea inelului. Ghid complet pentru a afla măsura potrivită

Mărimea inelului este primul obstacol în alegerea bijuteriei ideale, mai ales dacă îl comanzi online.
cum-afli-marimea-inelului-masura-potrivita

Ai în minte inelul perfect, pe care să îl adaugi colecției tale sau să o oferi cadou cuiva drag - inelul ce reunește toate preferințele tale. Există o mulțime de dimensiuni ale inelelor, însă ai la dispoziție mai multe moduri prin care să afli măsura corectă, iar în acest articol îți punem la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a face alegerea perfectă.

Mai mult, metodele despre care vom vorbi sunt potrivite și pentru a afla mărimea inelelor pentru bărbați.

De ce trebuie să știi mărimea inelului?

Atât în cazul inelelor personalizate, a inelelor de logodnă sau a verighetelor, măsura acestora este un aspect ce nu poate fi trecut cu vederea.

Tocmai pentru că e precisă și diferă foarte mult de la o persoană la alta, ar trebui să te apropii cât mai mult de mărimea exactă ca să eviți ulterioare modificări - mai ales dacă vorbim de un cadou.

Metode prin care poți afla mărimea inelului ghidându-te după un tabel de mărimi ale inelelor

Aflarea măsurii corecte poate părea printre cele mai dificile părți ale procesului de achiziție, însă ai la dispoziție mai multe posibilități pe care le poți folosi.

Folosește un dispozitiv special pentru aflarea măsurii inelului

Probabil cea mai simplă metodă, dar nu neapărat cea mai accesibilă, este să afli mărimea inelului utilizând un instrument special creat pentru asta, un măsurător pentru inele.

În magazinele de bijuterii beneficiezi gratuit de acest serviciu, iar o altă cale este să achiziționezi instrumentul online dintr-un magazin specializat. Dispozitivul, sau „ring sizer-ul”, este o bandă flexibilă din plastic, al cărei capăt se trece printr-o „cataramă”, obținându-se un inel pe care îl poți regla în funcție de mărimea degetului.

Trage sau eliberează capătul dispozitivului până când obții un „inel” confortabil, pe care îl poți scoate fără dificultate de pe deget, dar care nu e îndeajuns de larg încât să alunece fără ajutor. Când ai obținut inelul perfect, citește dimensiunea marcată în interiorul „cataramei” - aceasta este mărimea inelului pe care să o folosești mai departe.

Măsoară circumferința degetului cu o panglică sau un fir textil

Această metodă este printre cele mai accesibile, pentru că ai nevoie doar de o panglică sau un fir textil mai gros și o riglă sau o ruletă. Înfășoară materialul în jurul degetului fără să fie prea larg sau prea strâmt și marchează cu un marker un punct în locul în care capătul atinge lungimea.

Pentru un rezultat cât mai exact, încearcă să desenezi un punct cât mai fin. Măsoară apoi lungimea rezultată cu o riglă sau o ruletă și obții numărul de milimetri care reprezintă circumferința inelului. Consultă apoi tabelul de mărimi ale inelelor și vei obține mărimea exactă.

Măsoară degetul cu un centimetru de croitorie și folosește un ghid de mărimi pentru inele

Spre deosebire de măsurarea circumferinței degetului cu un material textil, această metodă scutește un pas din proces. Dacă ai la îndemână un centimetru de croitorie flexibil (dar nu elastic), măsoară cu el circumferința degetului și notează rezultatul.

Nu uita să plasezi centimetrul cât mai aproape de articulație, acolo unde vei purta inelul, pentru o măsură cât mai exactă.

tabel-dimensiuni

Raportează-te la un alt inel deja existent în colecție

Alege un inel pe care îl ai deja și care se aseamănă cu cel pe care vrei să îl achiziționezi din punctul de vedere al stilului și al lățimii. Ai nevoie de un instrument de măsurat, precum o riglă sau o ruletă.

Trebuie să reții că atunci când măsori diametrul inelului este necesar să poziționezi capătul instrumentului de măsurat la marginea interioară a inelului. Citește apoi gradația de la marginea interioară diametral opusă și obții rezultatul în milimetri. Corelează-l apoi cu un ghid de mărimi și afli măsura inelului.

Utilizează o aplicație specială care îți oferă un ghid de măsuri ale inelelor

O metodă modernă, dar la fel de simplă, pentru a afla măsura inelului online este să utilizezi o aplicație specială pe care o descarci pe telefon. Aplicațiile de acest tip îți permit să afli mărimea în mod dinamic, însă ai nevoie de un alt inel pe care îl deții și care ți se potrivește. Va trebui să poziționezi inelul pe ecranul telefonului aflat pe o suprafață orizontală.

Aplicația vine cu un mecanism în care, plasând inelul în interiorul unui cerc, poți mări sau micșora cercul de pe ecran (printr-o mișcare zoom in, zoom out) până când este complet ascuns în spatele marginilor inelului - ajungând de exact aceeași dimensiune. Aplicația îți indică pe loc diametrul cercului obținut, iar tu afli mărimea inelului. În plus, de obicei găsești integrat și un tabel cu măsuri pentru inele, un instrument adițional util.

De ce să ții cont pentru a afla mărimea corectă a inelului

Stabilirea unei mărimi corecte pentru inel este importantă pentru confortul din timpul purtării acestuia. El ar trebui să fie fix în jurul degetului, însă nu foarte strâmt. Ar trebui să alunece peste articulație cu o ușoară rezistență, însă nu ar trebui să acționezi cu forță pentru a-l scoate de pe deget. Viceversa, un inel prea larg alunecă de pe deget fără niciun ajutor. Precizia este factorul principal în stabilirea mărimii, așa că atunci când vrei să o afli îți recomandăm să ții cont de câteva aspecte importante.

Măsoară degetul seara

Pentru rezultate cât mai exacte, dacă alegi măsurarea degetului pentru a stabili mărimea inelului, îți recomandăm să faci operațiunea spre finalul zilei.

Motivul? Dimineața degetele sunt mai reci și mai subțiri, iar în timpul zilei, din cauza mai multor factori, obișnuiesc să se umfle, ceea ce înseamnă că măsura reală și confortabilă este puțin mai mare decât cea din timpul dimineții.

Măsoară degetul de mai multe ori

Pentru un plus de precizie, orice modalitate de măsurare ai alege, este recomandat să o repeți de câteva ori pentru a te asigura că elimini orice posibilă eroare.

Folosește materiale care nu se întind

Dacă măsori circumferința degetului, asigură-te că folosești un material textil sau un centimetru care nu sunt elastice. Eviți, astfel, ca acesta să se întindă atunci când îl înfășori în jurul degetului, obținând astfel o mărime inexactă, mai mică decât cea reală.

Când să nu măsori degetul pentru a evita stabilirea unei mărimi greșite

Când temperatura de afară e prea scăzută sau prea ridicată, în cazul unei sarcini sau a unei alimentații bogate în sodiu, organismul tinde să rețină apă, ceea ce duce la umflarea degetelor. De aceea, trebuie să știi că în aceste condiții vei obține o măsură inexactă, probabil mai mare decât cea reală.

Ce faci când inelul e prea mare

Dacă inelul pe care îl cumperi pentru tine sau pentru cineva drag se dovedește a fi prea mare, există opțiunea de redimensionare. Procesul de modificare a inelelor de mărimi mari necesită îndepărtarea unei mici cantități de metal, însă nu va influența design-ul bijuteriei.

Reține, totuși, că nu toate inelele pot fi redimensionate, cum ar fi cele cu un design foarte complex sau acelea care au pietre prețioase dispuse pe întreaga circumferință.

Folosește un tabel de mărimi ale inelelor pentru femei adaptat magazinelor din Europa

Pentru a corela măsurătorile cu mărimea exactă a inelului, consultă tabelul de mărimi pentru inele din Europa - acestea diferă de mărimile utilizate, de exemplu, în Statele Unite. Îți va fi util un ghid de mărimi pentru inele, ce poate fi utilizat și ca tabel de mărimi pentru verighete.

Cum afli mărimea inelului de logodnă

Dacă plănuiești o cerere în căsătorie, alegerea inelului de logodnă e cel mai important pas, iar mărimea lui corectă, un factor important. Ai de ales între câteva opțiuni prin care poți afla măsura partenerei tale, asigurându-te, astfel, că fiecare detaliu e pus la punct.

masuri-inele-2

Măsoară un alt inel dintre bijuteriile ei

„Împrumută” un inel din colecția ei din bijuterii, măsoară-l conform indicațiilor de care ți-am povestit mai sus și corelează rezultatele cu un tabel de mărimi ale inelelor pentru femei. Dacă nu vrei să riști, roagă-i o prietenă să te ajute să intri în posesia unui inel pe care partenera ta îl poartă des.

Întreabă-i prietenii sau familia

Dacă măsurarea unui alt inel nu e posibilă, întreabă-i familia sau prietenele apropiate - e posibil ca ei să știe care îi este mărimea, iar problema e astfel rezolvată mult mai repede, fără complicații.

Alege un inel cu o mărime mai mare

Dacă nu ai succes cu niciuna dintre opțiunile de mai sus, achiziționează un inel cu o mărime puțin mai mare decât cea pe care o aproximezi ca fiind măsura inelului unei femei. Dacă te întrebi ce faci când inelul e prea mare, inelul de logodnă poate fi oricând redimensionat, după momentul cererii în căsătorie.

După ce știi mărimea inelului de logodnă, ești liber să alegi bijuteria perfectă: găsește-o în colecția de inele de logodnă TEILOR.

Pasul următor e simplu: perechea voastră de verighete așteaptă să fie găsită.

Articole similare

Produse recomandate