Zodii|29 SEP 2022

Pietrele norocoase ale zodiei Balanță

Nativii Balanță se numără printre cele mai prietenoase persoane, abilitățile lor de socializare ajutându-i să se integreze cu ușurință în fiecare grup, lucru pe care l-ai observat probabil și tu la cei născuți sub acest semn zodiacal. Cu o atenție sporită la detalii, Balanțele duc la bun sfârșit fiecare proiect.

Balanțele, guvernate de planeta Venus, sunt carismatice și reușesc să se facă remarcate în fiecare situație. Totodată, simțul estetic dezvoltat și creativitatea sunt calități care nu le lipsesc acestora. În plus, ele pot fi gazdele perfecte de fiecare dată când organizează evenimente pentru cei dragi, iar grația și rafinamentul pe care îl arată în fiecare împrejurare aduc admirația tuturor.


La fel ca în cazul celorlalte zodii, Balanțelor le-au fost atribuite anumite pietre prețioase și semiprețioase, geme care pot aduce noroc, fericire sau sănătate în viața celor care le poartă. Dăruite adesea sub forma unor bijuterii, pietrele norocoase ale zodiei Balanță sunt un cadou potrivit pentru a-i surprinde pe nativii născuți în această perioadă.


Pietrele norocoase ale zodiei Balanței


De-a lungul anilor, oamenii au atribuit fiecărei zodii diferite pietre prețioase și semiprețioase, fiecare având diferite proprietăți. Acestea sunt catalogate drept pietre norocoase, care dincolo de frumusețea lor, au și un rol practic – de a proteja și a aduce bunăstare sau fericire în viața nativilor Balanță.


În cazul acestui semn zodiacal, printre principalele pietre norocoase se numără opalul, acvamarinul, lapis lazuli, safirul, peridotul și jadul.


Opal


Opalul este considerat a fi și piatra lunii octombrie, iar frumusețea lui a fost apreciată încă din cele mai vechi timpuri. În Antichitate, grecii considerau că are un rol protector și ferește purtătorul de pericole, în timp ce legendele din Orientul Mijlociu descriau opalul drept o piatră venită din ceruri ce lua forma unor mici fragmente ale fulgerelor.


În zilele noastre, opalul este un simbol al speranței, al purității și al adevărului, fiind o piatră semiprețioasă aleasă pentru toate tipurile de bijuterii, de la coliere la inele și cercei.


Acvamarin


Acvamarinul este o varietate verde-albastră a mineralului beril și, în trecut, era considerat o piatră a curajului, destinată mai ales celor care călătoreau pe mare.


Apreciat pentru frumusețea sa, acvamarinul este încrustat în bijuterii și este purtat de personalități importante, printre care și membrii familiei regale britanice, de exemplu Meghan Markle, Ducesă de Sussex. Piatra semiprețioasă nu este dorită doar pentru culoare și aspect, ci și pentru că se spune că ar aduce calm, relaxare și armonie în comunicare.


Lapis lazuli


Lapis lazuli este un conglomerat de minerale de culoare albastră, care pot avea în componența mineralogică lazurită, pirită, calcită sau cantități mici de sodalit. În plus, este una dintre cele mai vechi pietre folosite pentru diferite obiecte de decor sau bijuterii, fiind extrasă și utilizată încă de acum 6000 de ani.


Întâlnită în diferite nuanțe, roca a fost una dintre cele mai apreciate pietre în Antichitate, fiind folosită în amulete sau alte obiecte cu rol de protecție. În prezent, lapis lazuli este o piatră ce ajută la echilibru emoțional și sporește creativitatea, așadar este o alegere perfectă pentru cei care lucrează în domenii artistice.


Peridot


Peridotul este o piatră semiprețioasă cunoscută pentru nuanțele de verde-gălbui, datorate cantității de fier din compoziție. Egiptenii îl numeau "piatra prețioasă a soarelui" datorită strălucirii sale în lumină, iar în prezent el continuă să fie o alegere inspirată pentru un cadou sub forma unei bijuterii. Cu rol de protecție, dar și de aducere a bunăstării financiare, peridotul se numără printre pietrele semiprețioase pe care ar trebui să le ai în colecția de bijuterii, mai ales dacă ești Balanță.


Jad


Jadul este o piatră ușor de remarcat, frumusețea sa reușind să capteze atenția oamenilor de mii de ani. El se împarte în două tipuri, jadeitul și nefritul, fiecare cu o compoziție chimică diferită, însă cu o culoare similară.


Dincolo de aspectul său care îl face o piatră dezirabilă atât pentru bijuterii, cât și pentru mici obiecte de decor, jadul este o gemă aducătoare de noroc și echilibru, ce nu poate lipsi din selecția de pietre norocoase ale zodiei Balanță.


Fiecare gemă impresionează prin frumusețea sa, dar și prin caracteristicile care o aduc pe lista pietrelor norocoase ale zodiei Balanță. Descoperă bijuteriile cu pietre prețioase și semiprețioase potrivite pentru nativii născuți sub acest semn zodiacal.

Articole similare

Produse recomandate