Pietrele norocoase ale celor născuți în zodia Taur

Alege să porți bijuterii asociate zodiei tale și vei avea parte de un spectacol al culorilor și o modalitate originală de a-ți contura stilul și a-ți exprima personalitatea.
Data: 2022-02-07

Guvernat de planeta Venus, Taurul este reprezentat de personalitățile tăcute, dar puternice și ambițioase, realiste și gata oricând să treacă la acțiune.

Nativii zodiei Taurului au un ascuțit simț practic, asemănător celor din zodia fecioarei. Totodată, sunt artiști talentați și muncitori, înzestrați cu tenacitate, inspirație și spirit organizatoric. Sunt puternici și dominanți. Au o intuiție profundă și un puternic simț al justiției.

Taurilor le place să fie în centrul atenției și caută oricând oportunități să fie remarcați de cei din jurul lor. Sunt cu picioarele pe pământ și au tendința de a se mișca încet, dar sigur, spre scopurile pe care le urmăresc, folosindu-se de o strategie proprie.

Taurii au o gândire practică și înțeleaptă, și sunt cei la care familia sau prietenii merg cu încredere să ceară un sfat sau o a doua opinie.

Culoarea reprezentativă pentru tauri: verdele

Este culoarea care „hrănește” spiritul taurului și îi întărește conexiunea cu natura și cu ritmul vieții. Culoare verde reprezintă creșterea și progresul.

De aceea, piatra principală a zodiei este smaraldul, recunoscut pentru canalizarea energiilor planetei Venus, planeta guvernantă a acestor nativi. Pietrele secundare ale zodiei Taurului sunt, de asemenea, spectaculoase: cuarțul roz, safirul, apoi agata, malahitul și jadul.

Smaraldul

Este o piatră prețioasă ce aparține familiei de beril, de un verde intens. Termenul provine din cuvântul grec „smarsgaud” care înseamnă „piatră verde”. Sunt cele mai valoroase pietre prețioase, după diamante, și sunt cele mai rare pietre prețioase de pe Pământ. Smaraldul este piatra norocoasă a celor născuți în luna mai.

Smaraldul este cunoscut pentru faptul că inspiră o energie blândă, care echilibrează temperamentul taurului, calmează tendințele negative și îmbunătățește creativitatea.

Cunoscut drept Piatra Dragostei și a Succesului, smaraldul deschide inima celui care îl poartă, pentru a primi dragostea în toate aspectele vieții. Smaraldul îl încurajează pe nativul din zodia Taur să dăruiască și să primească dragoste, ajutându-l să depășească obstacolele în viață.

Află mai multe despre propietățile smaraldului, aici https://www.teilor.ro/blog/the-emerald-history-properties-legends-and-features

Cuarțul roz

La fel ca alte pietre prețioase și semiprețioase, cuarțul roz se formează atunci când magma este împinsă spre scoarța Pământului și se îmbină cu diferite minerale pe drum. Atunci când magma se răcește, elementele și mineralele sunt prinse laolaltă, formând cristale masive de cuarț.

Cât despre beneficiile sale, cuarțul are un efect relaxant asupra persoanei care îl poartă.

Denumită piatra dragostei, cuarțul roz a fost folosit de-a lungul istoriei în ritualuri de căsătorie sau logodnă. Cuarțul roz îi face pe oamenii mai înțelepți și mai profunzi în relațiile de dragoste și prietenie.

Safirul

Safirele au fost apreciate ca pietre prețioase încă din antichitate. Regii persani credeau că cerul este albastru de la safirele care se reflectau în el, iar un poet a descris safirele ca având culoarea „cerului senin la câteva clipe după ce soarele a apus”.

Safirul este piatra transformării, a celor care vor să devină mai buni și mai puternici. Este cristalul exploratorilor, purtând energia Pământului și poate ajuta pe oricine care își dorește să evolueze.

Înzestrează pe cel care îl poartă cu claritate în gândire și intuiție, crezându-se, totodată, că poate ridica moralul și atrage prosperitatea.

Agata

Agatele sunt cele mai populare varietăți de calcedonie. Au fost descoperite încă din neolitic în apele răului Achates din Sicilia și au fost folosite la confecționarea bijuteriilor din epoca faraonilor și până în zilele noastre. Datorită varietății lor, agatele au fost populare de-a lungul secolelor, atât datorită frumuseții lor distinctive, cât și datorită proprietăților spirituale. Formată în medii minerale, cel mai adesea întâlnită în rocile vulcanice, fiecare agată este un exemplar unicat, dar din fericire, într-o bogăție de specimene și culori.

Se spune că agata stimulează mintea și scoate în evidentă trăsăturile pozitive ale spiritului. Îl ajută pe cel care o poartă să prindă curaj atunci când este vorba despre chestiuni sentimentale și să se concentreze pe ceea ce își dorește într-o relație. Îl încurajează să se folosească de talentele sale pentru a avea o viață personală și profesională mai bună.

Malahitul

Malahitul se formează în cavități puțin adânci, prin oxidarea zonei de deasupra depozitelor de cupru, apoi se lasă în jos în fracturi, caverne, cavități și spațiile intragranulare din roca poroasă.

Toate specimenele de malahit sunt verzi, de la verde pastel până la verdele intens cu un luciu vitros adamantin. Specimenele non cristaline sunt de obicei opace.

Malahitul îl inspiră pe cel care îl poartă să facă schimbări pentru a merge mai departe sau pentru a ieși din zona de confort. De asemenea, malahitul este un talisman excelent pentru a-i proteja pe cei mici.

Aventurina

O altă piatră asociată cu planeta Venus și prin urmare, piatră norocoasă a celor născuți în zodia Taurului. Aventurina este o varietate de cuarț, caracterizată printr-un luciu opalescent cu incluziuni luminoase care împrumută pietrei o strălucire numită aventurescență, vizibilă mai ales atunci când este șlefuită. Numele aventurinei vine din italanul a ventura sau all’aventura, și era în secolul al 18-lea numele unui fel special de sticlă, produsă de meșterii italieni; din întâmplare, aceștia au scăpat fragmente metalice într-un cuptor cu sticlă topită care, atunci când s-a răcit, avea sclipiri iridiscente. Sticla era folosită în confecționarea bijuteriilor și când mai târziu, a fost descoperită această piatră, i s-a oferit numele de aventurină.

De obicei aventurina are culoarea verde, și se spune că ajută la vindecarea emoțională și spirituală, dar este cunoscută și ca piatra care aduce noroc purtătorului său.

Iolitul

Supranumit și safirul de apă, denumirea iolitului vine din grecescul „ios”, care înseamnă violet. Iolitul are diverse nuanțe, în funcție de unghiul din care este privit, fenomen numit pleocroism.

Iolitul este piatra muzelor, activând latura vizionară și creativă a minții, accesând gânduri și idei ieșite din sfera obișnuitului. Tototdată, iolitul inspiră exprimarea creativă și artistică.

Ești în semnul zodiacal al Taurului? Fie că alegi să porți bijuterii cu piatra principala asociată zodiei – smaraldul, fie că le preferi pe cele ornamentate cu cuarț roz, safir, agată, malahit sau jad, vei avea parte de un spectacol al culorilor și o modalitate originală de a-ți contura stilul și a-ți exprima personalitatea.