Zodii|30 AUG 2022

Pietrele norocoase ale zodiei Fecioară

Nativii Fecioară, semn de Pământ, se remarcă prin atenția la detalii pe care o arată în fiecare zi. Aflați sub semnul zodiacal guvernat de Mercur, ei sunt cunoscuți pentru meticulozitate și perfecționism.

Cu o fire analitică, se asigură că fiecare proiect, personal sau profesional, este finalizat. Acest lucru îi ajută în dezvoltarea lor pe termen lung, un aspect pe care probabil l-ai observat și tu dacă ai în jurul tău persoane născute în această zodie sau te numeri chiar tu printre ei.


Persoanele născute în zodia Fecioară surprind mereu prin starea calmă pe care o afișează. Desigur, capacitatea lor de a analiza fiecare detaliu aduce atât avantaje, cât și dezavantaje, însă un echilibru poate fi obținut ușor, transformând nativii Fecioară în persoane ușor de simpatizat.


De-a lungul timpului, fiecare semn zodiacal s-a bucurat de atribuirea unor pietre prețioase sau semiprețioase, geme ce aduc protecție, prosperitate sau diferite alte caracteristici necesare fiecărei zodii. Astfel, fiecare semn astrologic are o piatră principală, cât și alte pietre norocoase, care au ca scop îmbunătățirea sau echilibrarea vieții fiecărei persoane.


Safirul, piatra principală a zodiei Fecioară


În cazul nativilor Fecioară, piatra principală este safirul, o varietate de corindon cu duritate 9 pe scara Mohs. Cunoscut încă din Antichitate, safirul a fost asociat cu sinceritatea, loialitatea și noblețea. În prezent, piatra prețioasă denotă eleganță și rămâne una dintre cele mai apreciate geme.


De-a lungul timpului, safirul a fost ales constant pentru veșmintele membrilor familiilor regale din întreaga lume, atât datorită frumuseții lui, cât și proprietăților sale. Încă din cele mai vechi timpuri se credea că îi protejează de rău, invidie și pericole pe cei care îl poartă. În plus, mulți considerau că are puteri speciale și poate ajuta la o concentrare mai bună, precum și la obținerea unei stări de liniște interioară. Practic, combină cele mai importante trăsături pentru nativii Fecioară, oferind în același timp și frumusețea pietrei purtată în forma unei bijuterii.


Safirul este una dintre cele mai cunoscute pietre prețioase, însă puțini sunt cei care știu că acesta se regăsește, de fapt, în mai multe culori. Astfel, dacă ești născută în zodia Fecioară, însă culoarea albastru nu este preferata ta, poți alege și alte nuanțe cum ar fi portocaliu, violet, verde – fiecare fiind rezultatul unei compoziții ce conține diferite alte elemente chimice: fier, cupru, magneziu, crom etc. El devine un cadou cu semnificație pentru o persoană dragă sau chiar pentru tine, sub forma unei bijuterii cu pietre colorate.


Pietrele zodiei Fecioară


Jad


Jadul este o piatră semiprețioasă, apreciată încă de acum mii de ani, mai ales în culturile asiatice. Gema se împarte în două tipuri, jadeitul și nefritul, fiecare cu o compoziție chimică diferită, însă cu un aspect similar.


Prețuit din cele mai vechi timpuri pentru duritatea și puritatea sa, el a fost folosit pentru bijuterii, ornamente, unelte sau chiar arme. Cel mai prețios tip de jad este cel imperial, ce are o culoare verde smarald. În prezent, el este valorificat prin proprietățile sale și este asociat cu puritatea sufletului și rațiunea.


Dincolo de frumusețea sa, se crede că jadul are și proprietăți vindecătoare, devenind astfel un talisman pentru cel care îl poartă.


Carneol


Dincolo de culorile plăcute ale safirului și jadului, printre pietrele norocoase ale zodiei Fecioară se numără și un mineral roșiatic. Carneolul, o varietate din grupa cuarțului, s-a remarcat încă din Antichitate pentru culoarea sa, dar și pentru proprietățile vindecătoare. Considerat în Egiptul Antic piatra vieții, carnelolul a fost utilizat atât ca ornament, cât și pentru decorarea obiectelor de cult.


În prezent, el este foarte cunoscut pentru proprietățile sale - curaj, putere și calmul pe care îl aduce în viața celor care îl poartă. Este un talisman care poate aduce o stare de bine și se potrivește perfect cu temperamentul Fecioarelor, care mizează pe calm și organizare.


Ametistul


Printre pietrele norocoase ale zodiei Fecioară se numără și ametistul, o gemă semiprețioasă asociată în Antichitate cu Dionisos, zeul vinului în legendele grecești. Tot în acea perioadă se considera că ametistul oferea protecție unui luptor, fiind una dintre cele mai dorite pietre prețioase, atât pentru puteri, cât și pentru frumusețe.


Aceste pietre în diferite culori au fost montate în coroanele regale ale familiilor din întreaga lume și, în asociere cu alte pietre prețioase precum diamant, safir, smarald sau rubin, devin adevărate opere de artă sub forma unor bijuterii cu safire.


Cu o culoare ce variază de la liliac deschis la verde, ametistul aduce în viața nativilor Fecioară relaxare, aspect ce ajută la echilibrarea dorinței de a avea control în fiecare situație. Totodată, aduce claritate și puterea de a privi în ansamblu fiecare aspect al unei probleme.


Fiecare piatră dedicată zodiei Fecioară aduce mai aproape atât proprietățile spirituale, cât și frumusețea gemelor. Ele devin un cadou special pentru cei născuți sub semnul acestei zodii, cu o simbolistică ce le transformă într-un dar memorabil.

Articole similare

Produse recomandate