Zodii|10 JUL 2023

Pietrele norocoase ale zodiei Rac

Racul, cea de-a patra zodie în calendarul astrologic, este cunoscut pentru sensibilitate, având o latură emoțională bine dezvoltată.

Nativii născuți sub acest semn zodiacal caută stabilitate în tot ceea ce fac. Sunt mereu în căutarea unei energii pozitive, care să îi ajute să se bucure de fiecare activitate.


Semnul zodiacal al Racului este aparte, deoarece este guvernat de Lună și nu de o planetă, ca în cazul celorlalte zodii. Din punct de vedere astrologic, luna reprezintă subconștientul, emoțiile și intuiția fiind bine dezvoltate pentru Raci.


Încă din cele mai vechi timpuri, toate aceste trăsături au fost conectate și puterii mistice a pietrelor prețioase sau semiprețioase. Astfel, fiecărei zodii îi corespund anumite pietre norocoase. În cazul Racului, ele sunt rubinul, piatra lunii (moonstone), perla și smaraldul.


Cu un aspect captivant, pietrele semiprețioase sunt recunoscute și pentru beneficiile pe care le aduc purtătorului.


Pietrele norocoase ale zodiei Rac


Rubinul


Piatră semiprețioasă ușor de recunoscut după culoarea vibrantă, rubinul este un simbol al pasiunii și vitalității. Intensitatea culorii rubinului depinde de cantitatea de crom prezentă - cu cât cantitatea de crom este mai mare, cu atât mai puternică este culoarea roșie. Rubinul este o varietate a speciei minerale corindon, care include și safirul. Are o duritate 9 pe scara Mohs, singura piatră prețioasă cu un grad mai înalt fiind diamantul.


În ceea ce privește calitățile sale mistice, se spune că acesta dă curaj și putere nativului Rac, oferind în același timp încredere în sine persoanei care îl poartă. Adăugarea unei bijuterii cu rubin în colecție aduce unui Rac aduce energie pozitivă, sporind motivația și creativitatea.


Piatra lunii (moonstone)


Piatra lunii (moonstone) este varietate a mineralului ortoclaz (din grupul feldspaților) și este caracterizată de o duritate 6 pe scara Mohs. Dincolo de proprietățile chimice, piatra lunii are un aspect aparte, ce amintește de strălucirea blândă a lunii. Este profund legată de energia corpului ceresc, simbolizând intuiția și echilibrul emoțional - trăsături foarte apreciate la nativii Rac.


Se crede că piatra semiprețioasă ajută la gestionarea emoțiilor intense, oferind liniște și putere emoțională. În plus, persoanele pasionate de puterea gemelor consideră că piatra lunii îi ajută pe nativii Rac să stabilească relații armonioase, facilitând comunicarea eficientă și empatia. Integrată într-o pereche de cercei din aur sau un colier, piatra lunii este o alegere specială pentru un cadou.


Perla


Perlele, cu eleganța lor atemporală, au fost asociate de-a lungul timpului cu semnul zodiacal Rac. Ele întruchipează puritatea, echilibrul și înțelepciunea, aducând un sentiment de calm și echilibru celor nativilor Rac.


Pietre semiprețioase cu o duritate mică, de doar 2 pe scara Mohs, perlele sunt întâlnite într-o varietate de forme și culori. De la cele clasice, alb-bej, la cele tahitiene, în culori gri-negru. Un simbol al rafinamentului, perla este considerată a fi o piatră organică semiprețioasă care încurajează introspecția, favorizând dezvoltarea personală și stabilitatea pe toate planurile. O bijuterie cu perle rămâne un cadou atemporal, apreciat de persoanele născute în zodia Racului.


Smarald


Una dintre cele mai cunoscute și dorite pietre prețioase, smaraldul este o varietate verde a mineralului beril. Numele gemei provine din denumirea greacă din Antichitate pentru verde - "smaragdus". Potrivit cercetătorilor, primele mine de smarald au existat încă din 330 î.Hr., în Egipt. Se pare că piatra se număra printre preferatele de Cleopatra, fiind folosit în numeroase bijuterii cu smarald.


Un simbol al renașterii, smaraldul este asociat și cu abundența, vitalitatea și puterea vindecătoare. Pentru cei din zodia Rac, purtarea bijuteriilor cu smarald, fie că este vorba despre o brățară din aur ori un inel din aur, poate atrage prosperitatea și norocul, deschizând ușile către noi oportunități. De asemenea, se crede că această piatră îmbunătățește capacitatea de concentrare, ajutându-i pe nativii Rac să își atingă obiectivele.


Pietrele prețioase și semiprețioase au captivat oamenii încă din cele mai vechi timpuri, fiindu-le atribuite diferite puteri dincolo de frumusețea lor. Pentru cei din zodia Rac, rubinul, piatra lunii, perla si smaraldul sunt pietrele norocoase, oferindu-le atât eleganță, cât și noroc, prosperitate și înțelepciune. Descoperă pe teilor.ro sau în magazinele TEILOR selecțiile de bijuterii din aur cu pietre prețioase și dăruiește-ți ție sau unei persoane dragi un cadou memorabil, plin de însemnătate.

Articole similare

Produse recomandate