pietre norocoase Berbec

Pietrele norocoase ale celor născuți în zodia Berbec

Berbecii au cele mai spectaculoase pietre norocoase din întregul zodiac. Bucură-te de efectele acestora și poartă bijuterii cu diamante, jasp, topaz, cornalină sau hematit.
Data: 2022-02-07

Berbecii au cele mai spectaculoase pietre norocoase din întregul zodiac:

Diamantul are o influență atât pozitivă, cât și negativă asupra Berbecilor.

Hematitul aduce prosperitate și abundență, traduse prin prestigiu social, faimă și bunăstare.

Jaspul crește energia vitală și calmează în momentele de stres.

Topazul îl protejează de pericole.

Cornalina stimulează energia și sentimentul de bucurie.

Caracteristicile zodiei Berbec

Berbecii sunt născuți între 21 martie și 20 aprilie. Este o zodie guvernată de planeta Marte și este un semn de foc, asemenea zodiei Leului și Săgetătorului. Cei născuți sub acest semn sunt înzestrați cu multe calități, cum ar fi loialitatea, curajul, încrederea în sine sau pasiunea.

Printre principalele trăsături ale Berbecilor se numără nevoia de a fi originali. Berbecii au păreri ferme și personalități dominatoare și întotdeauna își doresc să fie pe primul loc, pentru că sunt competitivi și iubesc provocările.

Sunt atrași de tot ce e nou și sunt mereu în căutarea unei aventuri care să îi scoată din zona de confort. Nu le este teamă să spună ce gândesc și să lupte pentru ceea ce își doresc.

Sunt conducători înnăscuți și personalitățile lor magnetice atrag adesea prieteni care îi urmează.

Culoarea norocoasă a berbecilor este roșul - nuanța aprinsă reflectă energia pură și vibrantă a acestei zodii. În același timp, li se potrivește și galbenul, albastrul sau violetul.

Pietrele norocoase ale Berbecului

Piatra norocoasă a celor născuți în zodia berbecului este diamantul, însă și hematitul, topazul, jaspul și cornalina sunt considerate definitorii pentru această zodie.

Diamantul

Diamantul este purtătorul energiilor planetei Marte, îmbogățind relațiile celui care îl poartă și întărindu-i forța interioară. Diamantul aduce echilibru, claritate și abundență. Conform textelor hinduse, diamantele se nasc atunci când fulgerele ating pământul și aduc prosperitate și fericire celui care îl poartă.

Este simbol al eternității și al dragostei și este adesea folosit pentru a simboliza relația specială dintre doi parteneri - un cadou extravagant cu o importanță simbolică mai mai mare decât valoarea monetară.

Diamantele îl inspiră pe nativul zodiei Berbecului să își îndeplinească visele și să își ia destinul în propriile mâini.

Hematitul

Este piatra celor născuți în zodia berbecului, și, prin extensie, a tuturor celor născuți în luna martie.

În Evul Mediu se credea că este eficient în tratarea sângerărilor nazale. Alchimiștii foloseau hematitul împotriva otrăvurilor și bolilor de sânge.

Este cunoscut pentru întărirea forței fizice și a curajului. De aceea, în antichitate, războinicii și atleții purtau asupra lor în bătălii sau competiții diamante și hematite.

Se mai spune că poate conduce spre un stil de viață sănătos și armonios și sporește capacitatea de a lua deciziile corecte, oferind o viață personală și profesională echilibrată. De asemenea, este cunoscut că echilibrează energiile pozitive și negative, statornicind temperamentul impulsiv și neliniștit al berbecului.

Hematitul dezvoltă claritatea mentală și oferă sprijin în luarea deciziilor. Poate stimula intuiția, visele și ideile, îndepărtând îndoiala și confuzia.

Jaspul

Este o varietate de calcedonie, întâlnit mai ales în culoarea roșie, culoarea norocoasă a zodiei.

Aproape toate civilizațiile antice au extras și folosit jaspul, considerat piatră sacră - din el se confecționau talismane, amulete, vase ritualize și bijuterii.

Jaspul roșu este o piatră a energiilor vitale, îmbogățind anduranța și stamina celui care o poartă. Jaspul îl înzestrează pe acesta cu puterea de muncă și determinarea de a-și duce la bun sfârșit proiectele începute.

Totodată, protejează emoțiile și îl ajută să relaționeze mai ușor cu ceilalți. Încurajează o filozofie de viață pozitivă și veselă, crescând energia vitală și având un efect calmant în momentele de stres.

Se spune că jaspul este piatra norocoasă a actorilor, ajutându-i să își manifeste ideile creative.

Topazul

Este piatra magică a Berbecilor. În mod tradițional, topazul este cunoscut drept piatra iubirii și a norocului, care încarcă și motivează spiritul. Simbolizează înțelepciunea, cunoașterea și viața îndelungată. Crește vitalitatea și îl înzestrează cu forță pe cel care îl poartă.

Aduce bucurie și prosperitate. Ca piatră vindecătoare, topazul ajută la îmbunătățirea stării de bine de la nivelul picioarelor și spatelui, prin creșterea mobilității. Se mai spune că îmbunătățește regenerarea țesuturilor, ajutându-i pe cei care suferă de epuizare nervoasă sau fizică.

Topazul are un efect liniștitor asupra persoanelor care sunt mereu sub presiune, le ajută să își păstreze cumpătul și mintea limpede în situații tensionate. Îi înzestrează cu inspirație pe toți cei care creează – poeți, muzicieni, inventatori – limpezindu-le gândurile.

Cornalina

Este o varietate de agat de culoare roșie închisă, galbenă, cafenie sau portocalie.

Este bine cunoscută capacitatea cornalinei de a transforma energia negativă în energie pozitivă. Îi ajută pe nativii din Berbec să își înțeleagă mai bine gândurile și le îmbogățește capacitatea de concentrare.

Cornalina aduce celui care o poartă prosperitate și încredere în sine. Luptă împotriva depresiei și restabilește echilibrul interior. Îmbunătățește productivitatea, oferind Berbecului sentimentul că deține controlul asupra propriului destin.

Cornalina poate scoate la iveală talentele nebănuite al Berbecului, creând o armonie între latura rațională și creativitate.

Efectul pietrelor prețioase și semiprețioase poate fi unul extrem de puternic. De aceea, daca ești în semnul zodiacal al Berbecului, nu ezita sa porți bijuterii cu diamante, jasp, topaz, cornalină sau hematit. Nu doar că te vei bucura de beneficiile acestora la nivel mental și emoțional, dar îți vei exprima stilul și personalitatea într-un mod original.