Blog|07 FEB 2022

Piatra zodiei Pești

Cunoscut încă din Antichitate, semnul zodiacal al Peștilor a fost întotdeauna legat de spiritualitate și religie. Simbolul zodiei îi reprezintă pe cei doi pești care i-au salvat pe Eros și Afrodita în timp ce încearcau să scape de monstrul Tifon.

Conform legendelor, cei doi pești ar fi fost chiar Eros și Afrodita, metamorfozați, pentru a scăpa de monstrul care, după spusele lui Homer, avea șerpi în loc de degete și o sută de capete de dragon. Drept mulțumire, peștii au fost răsplătiți și au fost urcați în cer de zeița Minerva, simbolizând astfel constelația Peștilor.

Jupiter și Neptun sunt planetele care guvernează zodia Peștilor. Neptun este planeta iluziilor și a misterului. Energia planetei este îndreptată spre dezvoltatea spirituală superioară.

Simbolul celor doi pești sugerează natura duală a acestui semn zodiacal, aceasta fiind probabil cea mai pronunțată la Pești față de restul zodiilor.

De aceea, nativii din Pești sunt predispuși la schimbări de dispoziție și impulsuri imprevizibile, asemenea apei care îi influențează. Totodată, sunt deschiși și adaptabili la schimbări de situații, au emoții profunde, sunt iubitori de frumos, originali și creativi. Sunt înțelegători și compătimitori, văd ce este mai bun în cei din jurul lor. Sunt capabili să empatizeze cu ceilalți, indiferent de situația în care se află, sunt spirite pozitive, îi spirijină pe cei pe care îi iubesc, încurajându-i în tot ce fac.

Care sunt culorile potrivite celor din zodia Peștilor

Culorile sunt foarte importante pentru nativii Pești, iar movul, verdele și argintiul sunt culori încărcate de spiritualitate și de semnificații și îi ajută să păstreze echilibrul mental și fizic.

Violetul trebuie purtat atunci când nativul Pești încearcă să își găsească scopul în viață, să ia decizii majore care vor avea un impact direct asupra rutinei zilnice.

Culoarea verde li se potrivește Peștilor atunci când vor să aibă o nouă perspectivă asupra lumii, dar nu este bine să poarte această culoare atunci când sunt derutați sau când trebuie să ia o decizie importantă în viață.

Culoarea albastră este recomandată atunci când se simt deprimați, triști sau singuri. Albastrul îi face să se simtă calmi și echilibrați.

Argintiul neutralizează sentimentele negative, le îmbunătățește perseverența și răbdarea.

Ce pietre prețioase și semiprețioase le poartă noroc Peștilor

Ametistul

Ametistul este cea mai importantă dintre pietrele zodiei Peștilor, o piatră care îmbogățește spiritualitatea și stimulează vindecarea pe toate planurile. De asemenea, este piatra care oferă curaj. Bijuteriile cu ametist aduc pace, iubire și fericire.

Ametistul este o piatră vindecătoare, dar și una care protejează. Totodată, este piatra intuiției și a clarviziunii. Ajută la purificarea minții și la îndepărtarea gândurilor negative și a anxietății. Se crede că ametistul îi ajută pe Pești să fie mai bine organizați și mai eficienți în munca lor.

Ca piatră de meditație, ametistul este potrivit pentru relaxare și vindecare interioară.

Ametistul este un talisman minunat atunci când este folosit în artele creative, de aceea este considerat Piatra Artiștilor, Piatra Inventatorilor sau Piatra Poeților.

În vechime, era purtat și de cei care călătoreau, crezându-se că îi protejează de atacuri sau de vreme rea. De asemenea se mai credea că vindecă insomniile sau alungă visele rele atunci când este așezat sub pernă, aducând un somn liniștit.

Acvamarinul

Acvamarinul scoate în evidență calitățile celor născuți în zodia Pești. Îi ajută mai ales în relațiile personale, dar și în cele profesionale, făcându-i mai încrezători în ceilalți, mai aventuroși și mai prietenoși.

Se crede că acvamarinul conduce energiile planetei Neptun și este legat de chakra inimii și a gâtului, o piatră foarte potrivită pentru meditație, cu efect liniștitor.

Totodată, această piatră prețioasă oferă celui care o poartă intuiție și clarviziune și dezvoltarea capacităților intelectuale. Acvamarinul ne eliberează de anxietate, ne oferă curaj și bucurie.

Din cauza sensibilității lor, nativii Pești sunt de obicei timizi, iar acvamarinul îi ajută să își îmbunătățească talentul de comunica cu ceilalți.

Se spune că acvamarinul este piatra misticilor și a sufletelor pure, care au capacitatea de a vedea și de a simți totul. Aspectul său amintește de strălucirea soarelui peste valurile mării.

Efectul liniștitor al acvamarinului este blând și subtil, dar de lungă durată.

Cuarțul alb

Această piatră este la fel de importantă pentru nativii din zodia Peștilor, ajutându-i pe cei interesați de paranormal și spiritual să își dezvolte abilitățile.

Cuarțul alb armonizează trupul, conferă energie și cunoaștere.

Rubinul

Rubinul este piatra talisman a celor născuți în zodia Peștilor. Se spune că rubinul ne face mai înțelepți și mai maleabili în relațiile cu ceilalți. Totodată, cei care poartă bijuterii cu rubin își repară mai ușor conflictele cu diferite persoane.

Opalul

Opalul este piatra care aduce noroc Peștilor. Aduce armonie și fericire în viața lor și le accentuează intuiția. Opalul are puterea de a readuce bucuria în viața celor care au suferit o pierdere.

Citrina

Îi ajută pe nativii Pești să exprime lucrurile despre care nu pot sau nu vor să vorbească. Aduce liniștea și inhibă sentimentele negative. Este potrivită a fi purtată sub formă de pandantive sau broșe.

Cei născuți în semnul zodiacal al Peștilor pot beneficia de efectele vindecatoare ale pietrelor considerate norocoase pentru zodia lor. Așadar, alege să accesorizezi ținuta cu bijuterii încrustate cu acvamarin, cuarț alb, opal, rubin sau citrină.

Articole similare

Produse recomandate