Cum alegem bijuteriile pentru copii

Copiii pot purta diverse bijuterii și cu alte ocazii decât botezul sau ziua de naștere, însă alegerea lor nu este tocmai simplă. Designul și mărimea nu pot fi criterii suficiente, asta deoarece există și bijuterii realizate din materiale cu potențial alergen pentru cei mici, sau piese al căror sistem de prindere nu oferă siguranță.

Reguli de baza in alegerea bijuteriilor pentru copii

Reguli de bază în alegerea bijuteriilor pentru copii

Argumentele de mai sus ne fac să vorbim despre bijuteriile pentru copii în alți termeni decât o facem atunci când ne referim la bijuterii, în general. Care sunt bijuteriile sigure pentru copii? Ce piese și ce materiale sunt nerecomandate? Vom ajunge și la discuția despre diferitele modele dintre care putem alege, dar să le luăm pe rând.

Care sunt bijuteriile nerecomandate copiilor

Înainte de a vedea ce putem oferi unui copil, în materie de bijuterii, este bine să stabilim ce anume ar trebui să evităm, pentru că, trebuie să o spunem, există și bijuterii periculoase pentru cei mici.

De exemplu, unele materiale sunt toxice; este vorba despre metale grele precum nichelul, bariul și cadmiul, care pot fi întâlnite în compoziția unor bijuterii. O altă problemă o pot reprezenta bijuteriile care conțin diverse elemente ce pot fi înghițite ușor.

Cum putem evita toate acestea?

În primul rând, trebuie să avem grijă de unde achiziționăm bijuteriile, evitând tarabele și magazinele neautorizate.

Mai departe, vom elimina de pe lista de cumpărături bijuteriile cu sistem de prindere magnetic (este cazul anumitor brățări) și pe cele “jucăușe”, care conțin baterii. Este extrem de important să cumpărăm doar bijuterii destinate specific copiilor (sau bijuterii pentru bebeluși), care prezintă, eventual, etichete referitoare la categoria de vârstă.

bijuterii pentru copii - elemente de siguranta

Ce bijuterii sunt considerate sigure pentru copii

La capitolul bijuterii sigure, se încadrează cerceii cu sistem de prindere screw-back, care nu sunt ușor de pierdut de către cei mici.

Brățările cu un sistem de prindere sigur pot fi purtate, de asemenea, de copiii de diferite vârste, în timp ce inelele și lănțișoarele sunt recomandate, mai degrabă, copiilor cu vârste mai mari.

Materiale și aliaje care pot provoca alergii

În privința materialelor din care sunt confecționate, în categoria bijuteriilor sigure intră cele realizate din aur și argint de cea mai bună calitate, metale prețioase care rar predispun la alergii. Aurul alb și galben de 9 k și 14 k este, de fapt, un aliaj cu nichel ce poate produce alergii, nefiind deci un material recomandat celor mici. De evitat este și cromul și, în unele cazuri, cuprul.

Uneori, efectul acestor metale asupra pielii poate fi însă înlăturat - de exemplu, prin instalarea unor tortițe de plastic, în cazul cerceilor.

Ce trebuie să iei în calcul, dacă oferi bijuterii altor copii

Dacă te pregătești să oferi o bijuterie unui copil, este indicat să ai o discuție prealabilă cu părinții, pentru a afla dacă este cadoul potrivit și care ar fi cea mai bună alegere. Acest detaliu este cu atât mai important dacă este vorba despre un nou-născut, în acest caz, bijuteriile recomandate fiind de obicei cerceii și brățările de aur pentru bebeluși, la dimensiunea potrivită.

bijuterii pentru copii oferite cadou

Bijuterii potrivite pentru fetițe

În funcție de vârstă, fetițelor le pot fi oferite diverse bijuterii, de la cerceii cu diamante sau alte pietre (cei mai căutați) la coliere și pandante (mai potrivite pentru vârste mai mari) sau chiar o tiară, dacă este vorba despre o ocazie specială. În cazul cerceilor, brățărilor și lănțișoarelor, foarte important este sistemul de prindere, având în vedere faptul că cei mici pot pierde ușor astfel de piese.

Bijuterii potrivite pentru băieți

Băieții ar putea aprecia brățările de aur și lanțurile discrete, realizate din aur sau argint.

Bijuteriile pentru baieti

 

Alegerea mărimii potrivite a bijuteriilor pentru copii 

Ne putem face o idee despre dimensiunile potrivite, înainte de a porni la cumpărături, dacă realizăm câteva măsurători simple - de exemplu, la nivelul încheieturii mâinii, dacă suntem în căutarea unei brățări.

Înconjurăm încheietura cu o sfoară sau o panglică, pe care o suprapunem ulterior peste o riglă și astfel putem avea o estimare în centimetri, la care vom adăuga 2-3 cm în momentul achiziției bijuteriei, în așa fel încât să nu alegem o brățară prea fixă.

Dacă însă nu avem această posibilitate, pentru că vom oferi bijuteriile altor copii decât ai noștri, ne putem orienta în funcție de următoarele calcule, în cazul brățărilor:

 

Circumferința încheieturii (cu panglica strânsă)

Lungimea brățării

*Adecvat pentru copii cu vârste cuprinse între

**Lungimea bijuteriei va fi adecvată până la vârsta de

10 cm

11-12 cm

0-9 luni

1 an

11-11.5 cm

12-13 cm

9-18 luni

2 ani

12-13 cm

14-15 cm

18 luni – 3 ani

3-4 ani

13.5-14 cm

15.5-16 cm

3-7 ani

5-7 ani

14.5-15 cm

16-17 cm

7-10 ani

7-10 ani

15-16 cm

17-18 cm

10-14 ani

10-14 ani

17-18 cm

18.5-19 cm

14 +

14 +


Alegerea lanțurilor sau a cerceilor, în funcție de dimensiuni, este ceva mai puțin complicată, o idee bună fiind să cerem și părerea personalului din magazinele specializate.

Alegerea lanturilor si bratarilor pentru copii

Alegerea bijuteriilor în funcție de sistemul de prindere

În cazul cerceilor, este recomandat sistemul screw-back (potrivit pentru nou-născuți), însă nu este greșit nici dacă alegem tortițele, care se fixează perfect pe lobul urechii. Atunci când alegem brățări, este de preferat să evităm închiderile magnetice și să optăm pentru o închidere clasică și sigură, lucru valabil și în cazul lănțișoarelor.

 

Surse foto: Shutterstock

 

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2017 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard