Blog|04 JAN 2024

Cadourile de Sf. Ioan care transmit afecțiune și autenticitate

An de an, pe data de 7 ianuarie, perioada sărbătorilor de iarnă se încheie cu o ultimă celebrare: cea a Sfântului Ioan. Considerată o zi a bucuriei, aceasta marchează, în credința populară, momentul în care frigul începe să scadă în intensitate, urmând zile mai calde.
cadouri sf ioan, sf ion, teilor.ro

Considerată o zi a bucuriei, aceasta marchează, în credința populară, momentul în care frigul începe să scadă în intensitate, urmând zile mai calde.

Nume care se sărbătoresc de Sf. Ioan

Dincolo, însă, de tradiții și obiceiuri, aproape două milioane de români sărbătoresc cu acestă ocazie ziua onomastică. Ion, Ionel, Ionică, Ionela, Ioana sau Oana sunt doar câteva dintre numele celebrate pe 7 ianuarie. Dacă printre cei dragi se află persoane cu aceste nume și cauți idei de cadouri, o bijuterie cu granat – piatra lunii ianuarie – poate fi darul ideal.

Simbolizând fidelitatea, succesul și prietenia, granatul este, pe cât de versatil, pe atât de apreciat pentru semnificațiile sale pozitive. Mulți dintre cei care aleg accesorii cu această piatră semi-prețioasă consideră că aceasta le aduce prosperitate, sănătate și pace.

Cadouri ideale de Sf. Ioan - bijuteriile cu granat

Prezent într-o varietate de culori, incluzând roșu (cea mai cunoscută și utilizată variantă), verde, portocaliu sau, uneori, chiar albastru, granatul este integrat în piese care atrag toată atenția. Totodată, deși sunt cunoscute peste 20 de specii din această piatră semi-prețioasă, doar cinci dintre acestea sunt folosite în bijuterii: piropul, almandinul, spessartinul, grossularul și andraditul.

De-a lungul timpului, granatul a fost folosit în bijuterii impunătoare, unele dintre ele rezistând până în zilele noastre. Astfel, un colier elegant, cu mărgele roșii din granat, a fost descoperit într-un mormânt din Egipt vechi de peste 5.000 de ani. De asemenea, granatele au fost deosebit de populare în epoca victoriană, fiind întâlnite frecvent în podoabele familiilor regale și de nobili. În prezent, printre principalele surse de granat se numără Argentina, Germania, India, Kenya, Madagascar, Mali, Namibia, Rusia, Tanzania, Sri Lanka sau Elveția.

Deseori din aur roz sau galben, bijuteriile care conțin granat aduc un plus de culoare și energie ținutelor în care sunt integrate. Alege să oferi în dar un inel sau o pereche de cercei cu granate roșii, care vor transmite afecțiune, siguranță și autenticitate.

Bijuterii inspirate de natură

Nuanțele intense ale granatului evocă elemente prezente în natură. Petalele florilor, penele păunilor, aripile libelulelor au inspirat, încă din cele mai vechi timpuri, maeștrii bijutieri să creeze broșe, inele, cercei și pandantive în care granatul joacă rolul central. Descoperă în colecțiile TEILOR piese care vor surprinde și vor bucura persoanele dragi nu doar cu strălucirea lor, ci și cu povestea pe care o spun.

Cadoul tău, alegerea lor

Cardurile cadou TEILOR asigură posibilități nenumărate pentru sărbătoriți. Dăruiește celor dragi ocazia de a alege bijuteriile care îi reprezintă și care li se potrivesc cel mai bine. Își vor găsi cu siguranță inspirația printre colecțiile de coliere, brățări sau butoni TEILOR. Arată-ți aprecierea și afecțiunea pentru cei dragi prin daruri pline de emoție, oferite de ziua lor onomastică. Bijuteriile din aur, platină sau titan, simple sau cu pietre semi-prețioase precum granatul, vor deveni cu siguranță accesoriile preferate.

Descoperă în magazinele TEILOR și online, pe teilor.ro, cadourile care îi vor face pe cei dragi să zâmbească.

Articole similare

Produse recomandate