TEILOR Femeia exceptionala

Povești de excepție. Asemenea femeii TEILOR.

Suntem conturate prin povești. Din povești. Indiferent de lecțiile pe care le primim, de provocările care ne întâmpină – toate acestea ne construiesc. Ne definesc în ceea ce suntem noi. Zi de zi.
Data: 2022-04-01

Suntem conturate prin povești. Din povești. Indiferent de lecțiile pe care le primim, de provocările care ne întâmpină – toate acestea ne construiesc. Ne definesc în ceea ce suntem noi. Zi de zi.

Fiecare experiență ne ajută să devenim versiunea noastră excepțională. Una care nu ține cont de așteptările nerealiste, îndoieli sau comparații. Suntem unice, iar această calitate se reflectă în fiecare moment. În fiecare clipă în care avem curajul să ne privim în oglindă și să zâmbim: nouă, dar și tuturor celor care fac parte din viața noastră.

Anul acesta, ne-am propus să descoperim excepționalul din interior, prin femeile TEILOR, care au acceptat provocarea de a răspunde cu emoție și sinceritate întrebărilor de mai jos.

Știm că fiecare zi vine cu provocări și bucurii; cu incertitudini și așteptări - câteodată nerealiste – venite din exterior sau chiar de la tine însăți. Dar curajul e cel care te determină să mergi mai departe și să zâmbești lumii sincer. Și astfel, să vezi că excepționalul e în fiecare dintre noi. Și în tine.

Așa că atunci când te gândești la cum ar trebui să fie o persoană extraordinară, privește-te în oglindă.

Cum poți fi o sursă de inspirație pentru cei din jurul tău?

Prin puterea exemplului. Suntem cu toții diferiți și speciali, avem calități cunoscute și valorificate sau calități care așteaptă să fie descoperite. Sursa de inspirație este vectorul de imagine pozitivă, hands on leader-ul care trezeste aspiratii profesionale, ne-a răspuns Gabriela Slăvitescu, Acquisitions Manager.

Pentru Iulia Novac, Head of Communication, autenticitatea este calitatea prin care poți fi o sursă de inspirație: Prin ceea ce ești tu în fiecare zi. Pentru tine. Iar indiferent de provocări, să ai un realness tradus prin curajul de a te oglindi în cea mai bună versiune a ta.

La fel de importantă este autenticitatea și pentru Andreea Gogemeață, International Sales Manager. Cel mai important lucru din punctul meu de vedere este să fii autentic și sincer cu tine însuți. În această lume nebună care încearcă să te facă să fii la fel ca toți ceilalți, găsește curajul să fii în continuare tu. A nu avea teama de a-ți arăta vulnerabilitatea este la fel de important ca recunoașterea faptulului că toți suntem oameni și, prin urmare, toți avem în mod inevitabil defecte. Toată lumea are cel puțin o slăbiciune sau două, așa că acceptă-ți și defectele, astfel încât oamenii să poată relaționa cu tine la un nivel mai profund. Reputația, caracterul, comportamentul tău vor inspira oamenii mai mult decât orice altceva. Singura modalitate de a atrage ce este mai bun de la ceilalți este să aștepți ce este mai bun de la tine.

Desigur, a fi inspirație pentru cei din jur, înseamnă să fii inspirație în primul rând pentru tine, așa cum ne-a povestit și Olivia Drăgușin, International HR Manager. În primul rând, sunt o sursă de inspirație pentru mine. La sfârșitul fiecărei zile mă gândesc: Cum pot să fac mai bine data viitoare? Dacă aș avea puterea, ce aș schimba? Dacă inspir sau nu, nu știu! Nu am pelerina magică și nici nu pot zbura. Dar cei din jurul meu, în viața cărora am adus valoare, vă pot răspunde. Ce știu sigur, este că, fiind o fire deschisă la experiențe, m-am lăsat inspirată! Am învățat de la fiecare om în parte, lucruri uneori neașteptate. Pentru ca suntem conectati, cu totii, mai mult decât ne imaginăm, cu siguranță contribuim cu lucruri bune, sau mai puțin bune la viața celorlalți, depinde de fiecare din noi de ce avem nevoie și ce vrem să alegem.

Pentru Ana Filipescu, Senior Copywriter & Creative Planner, inspirația vine din altruism, din dorința și curiozitatea de a descoperi cum să fii mai bun. Cred că inspirație poți fi când îți rupi din timp pentru ceva ce nu-ți aparține. Dar pe care vrei să-l faci al tău, într-un fel care, implicit, să construiască devenirea ta într-o versiune mai bună, din timp în timp. Energia, pasiunea ta, curiozitatea neliniștită, căutarea frumuseții în tot ce te-nconjoară, acel «ce-ar fi dacă aș lăsa lumea puțin mai bună decât am găsit-o?» – prin orice gest gest aparent mărunt sau altele de anvergură; să muncești cu drag, să călătorești, să citești, să asculți, să empatizezi, să cultivi prietenii vechi, dar să fii deschis să cunoști și oameni noi, să experimentezi, să rămâi umil. Toate astea la un loc și multe oricare altele te pot transforma într-o sursă inspirație pentru ceilalți.

Complimentele și micile gesturi sunt importante și pentru Alina Grecu, Digital Merchandising Manager pentru că o vorbă bună, o apreciere, poate schimba ziua unui om.

Pentru mine, încrederea în sine este unul dintre cele mai importante lucruri. Totodată, la fel de important este să te lupți întotdeauna pentru drepturile tale. Fii deschis și extrovertit. În felul acesta poți cunoaște oameni noi și poți învăța de la ei. O viziune realistă și o imagine de sine sănătoasă sunt la fel de importante în viață., ne-a spus Emőke Mihalovits, Store Manager Ungaria.

Temenuzhka Garabedova, Area Sales Manager Bulgaria, ne-a povestit că pentru ea, învățarea continuă și depășirea fiecărui obstacol sunt elementele care pot deveni o sursă de inspirație pentru cei din jur: Să nu mă opresc din a evolua și să nu renunț niciodată. Să reușesc să rezolv diferite situații complicate și să îmi susțin mereu echipele. Acestea sunt familia mea și este foarte important exemplul pe care îl ofer acestora.

La fel de importante sunt acțiunile și pentru Maria Kubisiak, Store Manager Polonia: Încerc să ofer întotdeauna 101% job-ului meu și celor din jur. Cea mai bună sursă de inspirație este acțiunea. Să îi spui cuiva să facă un lucru nu va avea un impact la fel de mare dacă nu îi și arăți că faci chiar tu asta. Trăim într-o perioadă în care conținutul media este compus în principal din clipuri video și imagini, așa că pentru a ajunge la tinerii angajați trebuie să le arăți, să fii inspirația și exemplul de care au nevoie. Chiar și în zilele în care știu că nu am această forță și motivație în mine să fac tot ce pot, îmi reamintesc de ce ne dorim toate acestea și încerc să aduc asta în echipa mea.

BRAVING (încurajator) este cuvântul la care mă gândesc acum, atât prin ceea ce înseamnă, cât și ca acronim pentru cele șapte elemente importamente care ajută la construirea unei culturi a încrederii, așa cum a descris-o Brene Brown: limite (Boundries), fiabilitate (Reliability), responsabilitate (Accountability), entuziasm (Vaulting), integritate (Integrity), toleranță (Non-judgement) și generozitate (Generosity), a explicat Roxana Achim, Head of Design & Project Management.

Care simți că este cea mai importantă calitate a ta, cea care reflectă #TheExceptionalYou?

Fiecare persoană are diferite calități, însă știm că există anumite trăsături care ne diferențiază, iar acest lucru este ușor de observat și în răspunsurile de mai jo

Ambiția de a fi cea mai bună versiune a mea. (Maria Kubisiak)

Să fiu întotdeauna atentă la oamenii din jurul meu. (Roxana Achim)

Cea mai însemnată calitate a mea este bunătatea. (Emőke Mihalovits)

Trăsătura mea caracteristică este pasiunea. Passion is visible in everything I do. Indiferent că e vorba de familie, educație, carieră, hobby sau responsabilitate, acționez cu zel și multă pasiune! (Olivia Drăgușin)

Nu e doar o calitate care se reflectă în excepțional. Ci un cumul – un cocktail cu părticele din tine – cele care te reprezintă cu adevărat. (Iulia Novac)

Reziliența. Pasiunea pentru meserie. Simțul umorului. Autoironia. Curiozitatea. (Ana Filipescu)

Pasiune – cu pasiune, activitatea mea nu mai pare o muncă. Pasiunea este cea care mă ajută să rămân concentrată pe obiectivele mele, mă ajută să duc la bun sfârșit lucrurile și să îmi asum riscuri când este necesar și face posibilă realizarea viziunii mele. Mă străduiesc întotdeauna să fac lucruri bune. Nu te mulțumi cu mai puțin. Nu face compromisuri când vine vorba despre calitate. Iubește-ți munca și vei avea motivația de a-ți perfecționa continuu abilitățile și de a-ți extinde domeniile de competență. Când lucrezi cu pasiune, îți poți atinge potențialul maxim. (Andreea Gogemeață)

Implicarea, determinarea, automonia, responsabilitatea, asumarea, orientarea spre rezultate și loialitatea.  Datorită capacității de a-mi asuma riscuri și responsabilități am devenit persoana care sunt astăzi. (Gabriela Slăvitescu)

Capacitatea de a avea autocontrol și de a fi prietenoasă. (Temenuzhka Garabedova)

Empatia - (Alina Grecu)

Dacă te-ai privi în oglindă în acest moment, cum te-ai descrie într-un singur cuvânt?

Să te privești în oglindă și să încerci să te descrii poate fi un exercițiu dificil, însă te ajută să te descoperi așa cum ești tu, dincolo de orice artificiu și zid pe care îl ridici în jurul tău, așa cum reiese și din cuvintele de mai jos.

Pasionată (Maria Kubisiak), Phoenix (Roxana Achim), curajoasă (Emőke Mihalovits), încrezătoare (Temenuzhka Garabedova), autentică (Alina Grecu), tolerantă (Iulia Novac), integritate (Gabriela Slăvitescu), ambițioasă (Andreea Gogemeață), destoinică (Olivia Drăgușin).

Cuvântul e balanța dintre exigență și compasiune. (Ana Filipescu).

Uitându-te în urmă, ce sfat ai transmite versiunii tale de acum 10 ani?

Fii mai cumpătată. Dar trăiește fără regrete. Vor urma timpuri foarte tulburi, dar păstrându-ți integritatea și cultivându-ți orizonturile, vei fi bine. Ai încredere în tine. (Ana Filipescu)

Urmează-ți inima și vei găsi tot ceea ce cauți, chiar dacă în acest moment situația nu pare optimist, la sfârșit totul va fi bine, pentru că universal îți oferă atât cât poți face. (Maria Kubisiak)

Nu-ți fie teamă să spui ceea ce crezi și să faci greșeli! (Roxana Achim)

Întotdeauna să crezi în tine, chiar dacă este o situație dificilă. Învață din greșelile tale. (Emőke Mihalovits)

Nu renunța niciodată! (Temenuzhka Garabedova)

Să ai mai multă încredere în tine, mai mult curaj și să te concentrezi mai mult pe punctele forte și mai puțin pe slăbiciuni, dar nu aș schimba nimic din trecut pentru că toate experiențele prin care am trecut m-au făcut persoana care sunt astăzi. (Andreea Gogemeață)

Niciodată nu spune «nu» unei experiențe noi! Experimentează! (Olivia Drăgușin)

Te așteaptă un plan profesional deosebit, intens și cu multe oportunități de dezvoltare. Depinde de tine să depăsești așteptările. Menține echilibru între viața de familie și cea profesională. Realizează activitățile cu drag, astfel odată începută o activitate, o vei duce la bun sfârșit indiferent de obstacole. (Gabriela Slăvitescu).

Iubeste viața. Râzi până îți dau lacrimile. Iubește oamenii. Mănâncă orice poftești. Fă o mulțime de poze. Fii tu. (Alina Grecu)

Ritmul tău e bun. Întotdeauna va fi pentru că va fi singurul pe care ți-l vei seta chiar tu. Și nu confunda perfecționismul cu teama de a fi criticată. Fii suficientă pentru tine. E suficient. Așa vei fi și pentru cei din jur, indiferent de rolurile pe care le vei îndeplini. Iulia Novac

Poveștile excepționale se regăsesc în fiecare dintre noi. În detaliile unei zile în care ai curajul să zâmbești sincer tuturor, dar mai ales ție. Să simți puterea pe care o ai în fiecare clipă și să recunoști, cu încredere, calitățile pe care le ai. Privește-te în oglindă, descoperă fiecare fațetă a lumii tale și fiecare trăsătură care îi inspiră pe cei din jurul tău.

În călătoria ta, lasă-te inspirată de piesele din colecția The Exceptional. Selecția reunește bijuterii unicat, din aur, cu diamante de diferite forme și tăieturi.