Blog|25 OCT 2022

Flight, prima colecție de bijuterii pentru bărbați lansată sub semnătura TEILOR

Prima colecție de bijuterii pentru bărbați a fost un pas natural pentru echipa TEILOR.
povestea colectiei flight

În 2021, planurile s-au transformat din gânduri în perspective concrete, pentru ceea ce avea să devină, un an mai târziu, colecția Flight. După un timp în care bijuteriile dedicate femeilor au fost în prim plan, anul acesta, prima colecție pentru bărbați a devenit realitate. Este, în același timp, o poveste despre curaj, determinare și dorința de a atinge cele mai înalte aspirații – prin design, prin simbolurile arhitecturale introduse și printr-un element nou, titanul.

Toate se completează și, împreună, creează bijuterii care surprind prin forme și materiale, însă în aceeași măsură, prin mesajul care le susține.

Care este povestea Flight?

Bijuteriilor și pietrelor prețioase li s-au asociat dintotdeauna simboluri. În trecut, se credea chiar că au puteri mistice și de purificare. În esență, ele au fost mereu, într-un fel sau altul, o formă de exprimare pentru oricine le purta – a puterii, a unor mesaje sau a statutului.

Ne-am dorit să oferim aceeași forță de expresie și în Flight. Inspirată de bărbații cărora le este dedicată, colecția vorbește despre curaj, aspirații și creativitate. Născută din ideea de depășire a limitelor și cucerire a înălțimilor, a avut nevoie de o reprezentare prin simboluri puternice și universale. Aici, cuceririle arhitecturale ale omului de-a lungul timpului au intrat natural în poveste. Piramida, imaginea antică a ascensiunii și skyscraper-ul, metafora modernă a succesului, sunt, ambele, construcții care dăinuie o întreagă istorie. Și sunt, amândouă, elementele principale de design în piesele colecției.

Elanul creativ, dorința de a atinge cele mai înalte obiective și curajul de a visa la ele și-au găsit figuri tangibile. Toate acestea conduc spre un mesaj central simplu, dar inspirațional, adresat celui care va purta bijuteriile: zi de zi, ești arhitectul propriei vieți. Un îndemn sau o reamintire a puterii pe care fiecare dintre noi o poartă, în fiecare zi, în fiecare ipostază în care ne aflăm.

Procesul de design din spatele colecției

Creatorii colecției, cei care au acceptat provocarea de a transpune conceptul în bijuteriile pentru bărbați, sunt parte din propria echipă de design, artizani ai unor colecții de bijuterii semnate de prestigioase branduri ale lumii. Aceștia au dus mai departe ideea și, prin viziune și expertiză, au creat statement-uri. Dovadă stau, de exemplu, design-ul skyscraper-ilor din brățările tennis Freedom și Horizon – în prima, forma a fost inspirată de Freedom Tower din New York, iar cea de-a doua amintește de World Trade Center Tower din Dubai. Amândouă, printre cele mai spectaculoase clădiri din lume.

Conceptul creativ a fost adus în bijuterii și prin materialele alese pentru realizarea lor. Pe lângă simbolurile din arhitectură, un altul a jucat un rol esențial: cel al stilului masculin, al misterului, al anduranței și puterii – titanul, materialul principal și o noutate pentru TEILOR. Și, în același timp, o provocare – prin procesul intens de prelucrare, prin dificultatea integrării diamantelor, din cauza durității metalului. Complexitatea a fost, însă, o motivație. Iar aurul alb și negru, diamantele negre sau transparente și îmbinarea lor au completat în mod natural design-ul.

Bijuteriile pentru bărbați din colecția Flight

După două decenii în care accentul a fost pus pe bijuterii cu diamante și pietre prețioase dedicate femeilor, acum, colecția Flight își îndreaptă atenția spre bărbați. Indiferent în ce stadiu al relației cu bijuteriile se află, aceștia vor găsi opțiuni care îi reprezintă: de la brățări bărbătești, la butoni, lanțuri pentru bărbați și inele pentru bărbați. Printre piesele centrale se regăsesc brățările tennis, brățările fixe din titan și diamante negre sau butonii din titan și aur - o adaptare modernă a unei alegeri clasice.

Prin fiecare element, bijuteriile vin cu o perspectivă nouă asupra stilului masculin.

Colecția este disponibilă în magazinele TEILOR sau online, pe Teilor.ro.

Articole similare

Produse recomandate